Фото викладають в соціальних мережах, додаючи хештег #СТОПВАРФОЛОМЕЙ (російською мовою).

Як зазначив на своїй сторінці в Facebook завідувач канцелярією Запорізької єпархії протоієрей Генадій Єлін, патріарха Варфоломія представники української влади нібито від імені УПЦ (МП) "запросили на святкування 30-річчя Незалежності України". Насправді його запросила українська державу і ПЦУ від себе.

Завідувач канцелярією не стримувався у висловлюваннях щодо патріарха, якого зовсім недавно вважав "першим за честю" у православному світі: «Всіх, хто не чекає цього стамбульського пашу, прошу приєднуватися до флешмобу».

«Ми не раби Варфоломія, ми слуги Божі!», – пише у своєму телеграм-каналі інший протоієрей УПЦ (МП) Олександр Овчаренко, клірик храму святих благовірних Петра і Февронії в Запоріжжі.

Відомий своїми радикальними поглядами митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука зі схваленням поставився до флешмобу. «Цікава ініціатива наших парафіян, коли їх не чують! Прошу підтримати!» - написав архієрей у своєму телеграм-каналі.

При цьому цей же митрополит Запорізький Лука 11 серпня у кафедральному соборі на острові Корфу (Греція) співслужив з митрополитом Керкірським Нектарієм, архієреєм Елладської Православної Церкви, яка підтримала Константинопольську Церкву і визнала автокефалію ПЦУ.

Нагадаємо, що у 2017 р. митрополит Лука прославився боротьбою  проти святкування Різдва 25 грудня, але сам же його і відзначав за новим стилем.


Теги: