О. Георгій припустив, що єпископ Мелекеський та Чердаклинський РПЦ Діодор планує піддати його забороні: «Я так зрозумів, що він проти мене зараз ініціює якийсь церковно-процесуальний розгляд. Що буде далі і як далі він поверне питання — не знаю. Судячи з минулої розмови 6 листопада, він збирає проти мене якусь базу для того, щоб мене з якихось церковно-канонічних причин вигнати з усієї церкви в принципі», — заявив священик.

За словами о. Георгія, якщо таке відбудеться, то він вирушить за кордон: «Я залишуся в Росії, але якщо мене тут ні в яку церкву не візьмуть, я змушений просити церкви інших юрисдикцій. До найближчих православних канонічних церков піду, я так думаю. В Україну поїду максимум, у Польщі також є православна церква, — продовжив він. — Зараз я сиджу тут, в Ульянівській області, у місті Димитровграді, молюся, що мені залишається робити».

Співрозмовник зазначив, що еміграція для нього є крайнім заходом. О. Георгій хоче залишитися служити в Росії.«Я собі ніколи не ставив і не ставлю мети займатися чимось крім служіння Богу. Я благаю Бога, і сам хочу бути православною людиною, віруючим християнином, і цією стежкою рухатися життям. Ні більше, ні менше», - сказав він.

Нагадаємо, що нещодавно ієромонах Тимофій (Ясеницький), доктор церковної історії, колишній проректор з наукової роботи Коломенської духовної семінарії РПЦ, перейшов на викладацьку роботу в ПЦУ.

Фото Facebook 


Теги: