У віртуальній події взяли участь молоді люди з різних частин України та провінції Саскачеван.

Метою телемарафону було поставити образ Пресвятої Богородиці перед очима молоді двох континентів, поділитися думками стосовно материнства, розповісти про Її об’явлення, збудувати мости для подальшої співпраці, а над усе – з’єднатися в молитві з наближенням Різдва Христового. Понадто організатори зробили акцент на мовній практиці, адже подія була наскрізь англомовною.

Учасники мали неповторну нагоду послухати реколекційну науку, яку провів владика Браєн Байда. Він, зокрема, зупинився на фрагменті «Господь з Тобою» з молитви до Богородиці і з’ясував значення поняття «бути з кимось». «Що означає жити для когось? Бути присутнім з кимось і для когось? Цього нас вчить Богородиця, яка завжди є присутня для Бога і для нас», - підкреслив владика Браєн.

Цьогоріч україномовні читачі мали нагоду ознайомитися з книгою Карла Андерсона і монс. Едуардо Чавеса «Ґваделупська Богородиця: Матір цивілізації Любові». Про працю над перекладом та про ближче знайомство з подіями 490-літньої давнини розповіла голова ТСС А Ірина Іванкович.

Владика Браєн відповів на питання молоді, а кожна із груп-учасниць телемосту підготувала тематичну презентацію об’явлення Богородиці. Так, аніматори ШАХА та КХА розповіли про події в Люрді, де 1858 року Пречиста Діва Марія «Непорочне Зачаття» з’являлася 14-річній Бернадетті Субіру. Саскатунська молодь розповіла про маловідомі об’явлення Богородиці у французькому містечку Лаус, які, як кажуть, відбулися тут між 1664 і 1718 роками. Богоматір Лауська (фр. Notre-Dame du Laus) або Притулок грішників являлася пастушці Бенуа Ренкурель впродовж 54 років. Ці з’явлення були схвалені Святим Престолом 5 травня 2008 року.

Молитовним акцентом стала спільна молитва на Вервиці, яку провів владика Браєн.

Теги: