У заході взяли участь владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії, о. Андрій Бінас, голова Катехитичної комісії Стрийської єпархії, о. Іван Барабаш, парох парафії Всіх святих українського народу, сестри Згромадження Воплоченого Слова при парафії Всіх святих українського народу, представники Стрийської організації УТОС та влади Стрийської міської і районної держадміністрацій, а також усі охочі.

Презентацію здійснював Назар Дуда, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії. На початку владика Богдан поділився досвідом зустрічі з незрячими під час однієї з паломницьких подорожей, розповів про їхні труднощі в повсякденному житті та важливість здійсненої місії з написання книг Євангелій і Діянь апостолів шрифтом Брайля.

У презентації Назар Дуда ознайомив присутніх з історією написання книг та наголосив на моменті зустрічі кожної людини з Писанням Бога, можливості через духовну книгу «доторкнутися до Нього», інтеграції незрячих у духовне життя Церкви.

Представники влади представили свою діяльність, поділилися напрацюваннями, що стосуються напрямів роботи для осіб із порушенням зору, зокрема соціальної підтримки незрячих, видання книг шрифтом Брайля та можливостей для них реалізуватися у суспільному житті.

Після презентації примірники книг були подаровані Стрийській організації УТОС та бібліотекам м. Стрия і Стрийського району. Завершився захід словами подяки від представників Стрийської організації УТОС і спільною фотографією.

Нагадаємо, 11 листопада УГКЦ і товариство сліпих презентували у Харкові Євангеліє та Діяння апостолів шрифтом Брайля.

Теги: