«Останнім часом на території Вінницької області почали діяти шахраї, які, прикриваючись неіснуючим благословінням «почаївських старців», закликають вірян залишати домівки, звільнятись з роботи та оселятись на приватній території у місті Хмільник, мотивуючи свої дії необхідністю рятуватись від «вакцинації, яка з початку грудня стане примусовою». Втім, жодного благословіння на свої дії згадані особи не мають ані від братії Почаївської лаври, ані від духовенства Троїцького Браїлівського жіночого монастиря», - йдеться в опублікованому розпорядженні митрополита.

Він закликав духовенство проявляти увагу та пильність, аби ніхто з парафіян не став жертвою шахраїв. Він додав, що питання вакцинації не є таким, що стосується віри та спасіння, і «знаходиться виключно в полі власного вибору та відповідальності кожної людини». У розпорядженні владики духовенство і вірних застерігають від спілкування з шахраями, «оскільки їх діяльність є антицерковною».

Раніше, в листопаді 2021 року, офіційний сайт Вінницької єпархії УПЦ (МП) писав, що «питання вакцинації... ще досить спірне».

Теги: