На кінець 2021 року Волинське об’єднання УЦХВЄ налічує орієнтовно двадцять одну тисячу членів, двісті двадцять одну громаду. Волинь розділена на шість регіонів. У кожному з них є обраний служитель, який входить до правління ВО УЦХВЄ. Робота об’єднання проходить у різних напрямках: євангелізаційному, освітньому, соціальному та ін. У кожному з них є відповідальний, що координує працю.

За історичними джерелами, на території Волині 5 травня 1929 року відбувся перший з’їзд ХВЄ. Делегатами стали не лише слов’яни, але й німці. Війна, репресії, примусове об’єднання з іншими протестантськими течіями залишили свій відбиток на житті церкви, але не змогли її знищити.

На початку Перебудови, наприкінці 1980-х - початку 1990-х років, та відродження України як самостійної держави мова зайшла не лише про утворення Всеукраїнського об’єднання християн віри євангельської окремо від баптистського братства, вихід нереєстрованих церков із підпілля, об’єднання з церквами, що мали автономну реєстрацію, але й про утворення територіальних об’єднань церков.

На Волині це сталося 4 липня 1989 року в Луцьку. Протокол № 1 Волинської обласної конференції християн віри євангельської зберігся до цих днів

Теги: