15 січня 2022 р. предстоятель ПЦУ написав "Листа Митрополита Епіфанія до Папи і Патріарха Феодора щодо антиканонічних дій Церкви Росії", висловивши сподівання, що патріарх Феодор, предстоятель Олександрійської Православної Церкви, разом з очільниками інших Православних Церков "зупинить намагання Патріархату Москви перетворити себе у Православ’ї на когось, подібного до католицького Папи, а саме Православ’я – на російську етноцентричну секту".

Патріарх Феодор у листі-відповіді висловлює предстоятелю ПЦУ "глибоку вдячність за лист підтримки, який Ви надіслали щодо анти-канонічного вторгнення Російської Церкви в межі юрисдикції стародавнього Олександрійського Патріархату".

Патріарх зазначає, що "Ми вимушені боротися, докладаючи всіх можливих сил, з тим, щоби зберегти передані багато століть тому Богоносними Отцями канонічні привілеї Престолу Святого Марка".

"Цей великодушний вияв підтримки Патріархату Олександрії та всієї Африки з Вашого боку закарбується довічно з вдячністю у пам’яті наших сердець як доказ Вашої благородної та братньої любові", - пише Олександрійський патріарх.

Теги: