Всеукраїнський фестиваль ЗМІ православних було започатковано рік тому — в жовтні 2009-го. Відтоді форум церковних журналістів двічі збирався — восени в Києві та навесні 2010 року в Ялті.

Цієї осені, з 7 по 9 жовтня, працівники єпархіальних мас-медіа втретє запрошуються на фестиваль, що пройде в столиці в рамках VIII Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров»-2010.

На сьогодні визначено головні події заходу, провідна тема якого — «Церква та світські засоби масової інформації».

ІІІ Всеукраїнський фестиваль ЗМІ православних розпочне роботу в четвер, 7 жовтня, о 10.00 в кінотеатрі «Зоряний» (реєстрація — з 9.00). Прибуття учасників та поселення у готель відбудеться напередодні, 6 жовтня.

На час роботи фестивалю заплановано такі події:

Участь в урочистому відкритті VIII Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров»-2010.

Круглий стіл «Чого очікують світські ЗМІ від церковних прес-служб» за участю представників загальнонаціональних, місцевих та православних ЗМІ за спеціалізацією (теле, радіо, преса, інтернет). До участі запрошено керівників профільних підрозділів у загальнонаціональних мас-медіа.

Дводенний майстер-клас «Нові медіа та Інтернет-журналістика».

Засідання Клубу головних редакторів «Стан відносин зі світськими ЗМІ у регіонах».

Засідання Координаційної ради Синодального інформаційно-просвітницького відділу з метою затвердження переліку церковних ЗМІ, рекомендованих для загальноцерковного поширення.

Конкурсне представлення медіажиття в єпархіях за 2010 рік за підсумками надісланих від учасників анкет.

Презентація книжки диякона Георгія Скубака (м. Дніпропетровськ) "Кафедральные соборы Днепропетровской епархии: история и современность".

Також у дні фестивалю відбудеться відкриття-презентація електронного каталогу православних ЗМІ, виставка православних періодичних видань та фотовиставка «"Одигитрия"» — год пройденных дорог», присвячена першій річниці православного турклубу «Одігітрія» з м. Вінниця. 

Теги: