В п'ятницю, 8 жовтня, об 19.00 відбудеться лекція Юрія Чорноморця на тему «Теологія о. Георгія Флоровського», яка буде другою в великому циклі лекцій «Сучасна православна теологія».

Лекція відбудеться в галереї “Соборна” (вул. Залізничне шосе, 3), що при храмі Всіх Святих, на території майбутнього кафедрального собору м. Києва.

Перша лекція курсу «Загальна характеристика сучасної православної теології» викликала значне зацікавлення у слухачів, так само, як і відповіді на питання після лекції. Найближчим часом Богословський портал опублікує відредагований письмовий варіант першої лекції.

До другої лекції корисним для слухачів може бути ознайомлення із минулорічною статтею Юрія Чорноморця, опубліованою в соавторстві з Геннадієм Христокіним на сайті «Рілігія в Україні» (в двох частинах):


Чорноморець Ю., Христокін Г. Особистість і теологія отця Георгія Флоровського. Ч. І. 0,5 д.а. // Релігія в Україні. 16.09.2009


Чорноморець Ю., Христокін Г. Особистість і теологія отця Георгія Флоровського. Ч. ІI. 0,5 д.а. // Релігія в Україні. 16.12.2009

Корисними можуть бути також думки о. Павла Гаврилюка

Теги: