В Ужгородській богословській академії прийняв нагороду настоятель Десятинного монастиря архім. Гедеон (Харон)З 24 по 26 лютого 2011 року Ужгородську українську богословську академію імені святих Кирила і Мефодія та Карпатський університет імені Августина Волошина відвідала делегація Різдва Пресвятої Богородиці Десятинного чоловічого монастиря з Києва у складі намісника архімандрита Гедеона (Харон), благочинного Десятинного храму протоієрея Тарасія Шмигельського та помічника ректора УУБА-КаУ з представницької роботи ієромонаха Гліба (Казьмірук).

Під час перебування в УУБА-КаУ делегація монастиря ознайомилась з організацією навчального, наукового та виховного процесів в академії і університеті. 25 лютого  з благословення Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина професор, архімандрит Віктор (Бедь) за заслуги перед Українською Православною Церквою нагородив настоятеля Різдва Пресвятої Богородиці Десятинного чоловічого монастиря в місті Києві, магістра богослов’я, архімандрита Гедеона (Харон) медаллю преподобного Моісея (Угрина) ІІ ступеня.

Архімандрит Гедеон (Харон) у своєму  слові подякував отцю-ректору  за нагороду, та  наголосив: «… ця нагорода для мене особисто дуже велика і радісна, адже в очолюваному мною монастирі, поряд із іншими святинями, зберігається і частка мощей преподобного отця нашого Моісея (Угрина)», повідомляє сайт УУБА.

Теги: