Здійснити святкову ходу центральними вулицями міста 17 квітня, у Вербну неділю, закликав християн усіх Церков Херсона Архієпископ Херсонський і Таврійський УПЦ КП Даміан (Замараєв), нагадавши про те, що саме в цьому місті бере початок традиція таких заходів на пострадянському просторі.

Хода має розпочатися о 13.00 від скверу біля поліклініки Тропіних, пройде вулицями Миколаївське шосе, Пугачова, Ушакова, Перекопська і зупиниться на площі біля кіноконцертного залу «Ювілейний». Там священнослужителі й пастори проголосять поздоровлення зі святом, повідомляє РІСУ.

За словами архієпископа, хода покликана покликаний «явити світу велике свідчення про Христа Ісуса», єднаючи християн різних конфесій. «Поза всяким сумнівом - це велике чудо, яке творить Господь у нашому місті. Хоча б на кілька годин забуваються всі протиріччя між християнами різних конфесій і валяться перегородки, що розділяють Тіло Христове, - зазначає владика Даміан. - Як показали минулі роки, ця загальнохристиянська хода була чудовою ще й через відчуття надзвичайної наявності Божої благодаті, яка немовби наповнювала всіх і все навколо неземною радістю, що її Всевишній посилає в цей день усім, хто виходить Йому назустріч».

Архієпископ підкреслив, що таке свідчення «не може не залишати глибокого сліду в свідомості зовнішнього світу». «Є досить багато потенційних християн, які не приходять до Церкви через міжконфесійні суперечки і чвари. Люди думають, що християни тільки й здатні на протистояння в міжрелігійних групах, і парафіяни різних конфесій абсолютно не в змозі співпрацювати одне з одним. І цю помилку треба виправляти», - зазначив владика.

Теги: