Лідери протестантських Церков України і Росії намагаються поліпшити стосунки між двома країнамиВ Єрусалимі 9-11 квітня відбулася зустріч керівників і уповноважених представників протестантських Церков з України та Росії. Ізраїль обрали як нейтральну територію, освячену пам'яттю про біблійну колиску вселенського християнства. 15 делегатів здійснили спільну молитву за Україну та Росію, політичні стосунки яких уже не перший місяць перебувають на загостреній стадії, повідомляє Каріна Дрозда для порталу "Релігія в Україні".


Духовенство просило миру в країнах, злагоди між українцями та росіянами, благословення Божого та любові до ближніх.

Зі зверненням до Бога за примирення двох держав і зі словами розуміння болю сусіднього народу виступив Сергій Ряховський — головуючий єпископ Російського Об'єднаного Союзу християн віри євангельської.

Михайло Паночко, старший єпископ Церкви християн віри євангельської України, молився за збереження свободи віросповідання.

Володимир Самойлов, керівник Експертної ради розвитку консультативної ради глав протестантських церков, підмітив, що зустріч такого формату проходить уперше. "Були двосторонні заходи, але так, щоб зустрілися багато сторін з двох країн — такого я не пам'ятаю", — сказав він.

Лідери протестантських Церков України і Росії намагаються поліпшити стосунки між двома країнамиПредставник з Росії не приховував прикрості, що до Єрусалиму делегатів привела напружена ситуація між керівництвом України та Росії, однак додав, що проводити подібні заходи потрібно й надалі, адже вони сприяють дружнім відносинам та духовній єдності.

Лідери Церков запросили приєднуватися до їх молитви за ці народи, за порозуміння між ними й висловили впевненість, що Господь почує звернення своїх дітей.

Священнослужителі з Росії по черзі висловлювали свої переживання за Україну і прикрість перед українським народом щодо критично заглибленого конфлікту між державами. Делегати з-за кордону запитували, що ще вони можуть зробити для своїх братів з України, окрім того щоб молитися за них і повідомляти російським християнам правдиву інформацію про події в сусідній країні.

Українська сторона закликала представників Церков з Росії заявити про свою офіційну позицію на рахунок загостреної ситуації між Україною та Росією і визнати факти вчинення агресії зі сторони північного сусіда стосовно України, а також подання російськими ЗМІ некоректної інформації про українські події.

Лідери протестантських Церков України і Росії намагаються поліпшити стосунки між двома країнамиСторони домовились про те, щоб такі зустрічі стали регулярними зі взаємним відвідуванням країн одне одного.

Учасники заходу з української сторони:

Алексеєнко Віктор Володимирович, президент Української уніонної конференції Церкви християн Адвентистів сьомого дня;

Дебелинський Сергій Миколайович, заступник голови Братства Незалежних Церков і Місій Євангельських Християн Баптистів України;

Коваленко Петро Іванович, старший пастор Харківської Християнської Церкви;

Нестерук В'ячеслав Васильович, президент Всеукраїнського Союзу Об'єднань Євангельських Християн Баптистів;

Паночко Михайло Степанович, старший єпископ Церкви Християн Віри Євангельської України;

Райчинець Анатолій Васильович, заступник генерального секретаря Українського Біблійного Товариства;

Райчинець Василь Федорович, старший єпископ Союзу Вільних Церков Християн Євангельської Віри України.

Учасники молитовної зустрічі з Росії:

Бендас Костянтин Володимирович, перший заступник головуючого єпископа, управляючий справами РОСХВЄ, єпископ;

Боричевський Іван Іванович, керівник адміністрації єпископа Російської церкви християн віри євангельської;

Гончаров Олег Юрійович, перший заступник голови Євро-Азійського дивізіону Генеральної конференції церкви християн Адвентистів сьомого дня;

Грабовенко Едуард Анатолійович, Головуючий єпископ Російської церкви християн Віри Євангельської;

Євчик Василь Іванович, Перший заступник головуючого єпископа Російських церков віри Євангельської;

Колесніков Павло Миколайович, голова Всеросійської співдружності євангельських християн;

Руденький Олексій Павлович, перший заступник головуючого єпископа Російських церков віри Євангельської;

Ряховський Сергій Васильович, головуючий єпископ Російського Об'єднаного союзу християн віри євангельської;

Самойлов Володимир Володимирович, керівник Експертної ради розвитку консультативної ради глав протестантських церков.

Теги: