Головним слідчим управління Генеральної прокуратури України розпочато кримінальне провадження стосовно колишніх Президента України, Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ та інших високопосадовців за фактом незаконного тиску на митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана) з метою усунення його від управління УПЦ (МП), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Генпрокуратури.


У ході перевірки, проведеної за зверненням одного з народних депутатів, встановлено, що "митрополит Київський і всієї України Володимир дотримувався позиції невтручання церкви у політику, чим викликав невдоволення колишнього Президента України, який бажав заручитись підтримкою УПЦ на виборах у 2015 році".


Генпрокуратура зазначає, що після невдалих спроб переконати митрополита Київського і всієї України Володимира відректися від посади, екс-міністр внутрішніх справ України, на виконання вказівки колишнього Президента України, організував силами підлеглих йому працівників фізичну ізоляцію митрополита Олександра (Драбинка), який є особистим секретарем та довіреною особою Предстоятеля Української Православної Церкви Володимира.


Однією із умов звільнення митрополита Олександра з ізоляції було переконати митрополита Київського і всієї України Володимира зректися займаної посади,інформує прес-служба Генпрокуратури.


За вказаним фактом Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення екс-посадовцями кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слiдче управлiння Генеральноï прокуратури.

Фото Facebook

Теги: