23–26 жовтня у Львові проходитиме щорічна Зустріч східних католицьких ієрархів Європи, присвячена 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля. Торішня зустріч відбулася в словацькому місті Кошице на тему «Євангелізація культури – інкультурація Євангелія», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Традиційно в програмі перебігу заходу передбачені богослужіння, що поєднуватимуться з робочими засіданнями та відвідинами католицьких навчальних заходів Львова тощо.

На 23 жовтня у митрополичих палатах архикафедрального собору Святого Юра у Львові анансована прес-конференція з нагоди святкування 25-ліття свободи (виходу з підпілля) УГКЦ. У прес-конференції беруть участь блаженніший Святослав, глава УГКЦ; владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії; Іван Васюник, голова Комітету із вшанування пам’яті блаженного священномученика Омеляна Ковча; Данило Лубківський, член Комітету із вшанування пам’яті блаженного священномученика Омеляна Ковча.

У п’ятницю, 24 жовтня, у приміщенні реколекційного центру Львівської архиєпархії УГКЦ, що в Брюховичах, буде виголошено три доповіді: «Місія і роль Східних Католицьких Церков в екуменічному діалозі: перешкода чи нагода до об’єднання» (владика Дімітріос Салахас, Апостольський екзарх для католиків східного обряду в Греції), «Взаємовідносини між Східними Католицькими Церквами та державою і загальнолюдською спільнотою» (владика Вірджил Берчеа, єпископ Орадеа-Маре, Румунія),  «Від легалізації УГКЦ до революції гідності: Роль Церков в українському суспільстві» (владика Борис Ґудзяк, єпископ єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії). Після цього заплановано виїзд до УКУ та Львівської духовної семінарії Святого Духа, перегляд фільму «Майдан. Свідчення учасників Майдану».

У суботу, 27 жовтня, глава УГКЦ блаженніший Святослав очолить літургію в храмі Преображення ГНІХ у Львові. Після цього католицькі ієрархи відвідають вірменську катедру та зустрінуться з мером Львова Андрієм Садовим. Увечері у Львівській опері відбудеться урочиста академія з нагоди 25-річчя легалізації УГКЦ в Україні та відкриття Року митрополита Андрея Шептицького.

Теги: