Церковнослужителі вперше увійшли до складу Громадської ради при Держкомітеті телебачення і радіомовлення29 січня 2015 року у приміщені прес-центру Національної радіокомпанії України відбулося установче засідання Громадської ради при Державному комітеті телебачення і радіомовлення України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.


Загалом 37 інститутів громадянського суспільства виявили бажання делегувати до Громадської ради Держкомтелерадіо свого представника та подали до ініціативної групи з підготовки установчих зборів необхідні документи. Учасники зборів ухвалили рішення, що нова Громадська рада складатиметься з 26 осіб. Їх було обрано шляхом рейтингового голосування. Тих представників, які не увійшли до Громадської ради було запрошено у якості експертів.

У цьому скликані Громадської ради Церкви та релігійні організації України вперше увійшли до її складу.

Головою Громадської ради при Держкомтелерадіо України було обрано директора Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" Олександра Човгана.

З благословення глави УПЦ КП Патріарха Філарета у роботі Громадської ради взяв участь заступник голови Інформаційного відділу (Прес-центру) Київської Патріархії Андрій Ковальов.

Теги: