До України з Женеви прибуває делегація Всесвітньої Ради Церков18-19 березня 2015 року Україну відвідає представницька делегація Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ), до складу якої входять 348 християнських конфесій з більш ніж 100 країн, які представляють близько 400 мільйонів християн світу, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Делегацію очолюватиме генеральний секретар ВРЦ доктор Олав Фюксе Твейт. До керівництва ВРЦ входить також віце-модератор Центрального Комітету ВРЦ православний митрополит Сасімський Геннадій (Константинопольський патріархат) та Президент ВРЦ по Європі, лютеранський архієпископ на спокої, доктор Андерс Вейрюд (Церква Швеції). Окрім того, у складі делегації є також представники різних християнських конфесій з Австралії, Великобританії, Голландії, Німеччини, Румунії та США.

Приймаючою стороною й організатором візиту є Українська Православна Церква (московського Патрыархату), що є членом Всесвітньої Ради Церков в Україні. Планується, що під час візиту гості матимуть зустріч з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), представниками релігійних спільнот України, високими державними посадовцями.

Метою візиту делегації ВРЦ є ознайомлення з ситуацією в Україні для розуміння того, що може зробити міжнародна християнська спільнота для сприяння встановленню миру в Україні, в тому числі й шляхом підтримки діяльності в цій сфері українських конфесій.

Теги: