УПЦ КП дякує УПЦ в Канаді за допомогу щодо виходу зі «штучної зовнішньої ізоляції»17 липня від імені Української Православної Церкви Київського Патріархату і від себе особисто Патріарх Філарет привітав з початком роботи черговий Собор Української Православної Церкви в Канаді (Константинопольський Патріархат), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Глава УПЦ КП висловив "вдячність УПЦК, владиці митрополиту Юрію, ієрархам та всім вам, хто докладає щирі зусилля як в Україні, так і у Канаді та перед Константинопольською Церквою, нашою Церквою-Матір'ю, щоби допомогти Православній Церкві в Україні вийти зі штучної зовнішньої ізоляції, бути визнаною як Помісна Церква, об'єднатися і остаточно скинути незаконну владу Московського престолу".

"На жаль, - зазначається далі у листі до ієрархів УПЦК, - керівництво УАПЦ, з якою ми намагалися вести діалог, відкинуло всі наші пропозиції, а також поради Церкви-Матері. Але такий безвідповідальний вчинок не повинен зупиняти наших спільних зусиль. Тому просимо вас і надалі сприяти тому, щоби Українська Православна Церква Київський Патріархат була визнана, як автокефальна, помісна Церква".

Також Патріарх Філарет подякував "у важкий час кремлівської агресії... канадійському українству за допомогу та підтримку – молитовну, політичну, моральну, матеріальну", і висловив переконання, що спільними зусиллями ми допоможемо Матері-Україні досягти перемоги, відновлення територіальної цілісності та суверенітету в міжнародно визнаних кордонах".

Фото Facebook

Теги: