Церкви відзначають День незалежності УкраїниУкраїнські Церкви та релігійні організації візьмуть участь у святкуванні Дня незалежності України, яке відзначається 24 серпня, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на прес-служби церков.


Церковнослужителі братимуть участь як у державних святкових заходах, так і в межах своєї конфесії. Духовенство піднесе молитви за державу і народ, освятить державні прапори, пом’яне тих, хто загинув, захищаючи суверенітет і незалежність країни.

Зокрема, 23-24 серпня у всіх монастирях і храмах УПЦ (МП) анонсовані особливі молебні за Україну та український народ. Відповідне розпорядження керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія (Паканича) адресовано 5 серпня усім правлячим архієреям, включаючи тих, чиї єпархії розташовані в Криму, Донецькій та Луганській областях.

Євангельські християни-баптисти у вітанні з Днем незалежності України наголошують: "Після мирного здобуття своєї незалежності в 1991 році ми не сподівалися, що за незалежність все ж доведеться платити високу ціну, відстоюючи свою свободу та цінності... Тому ми молимося за свою державу, всіляко допомагаємо тим, кого торкнулося лихо війни. Сьогодні наші капелани на передовій із бійцями, які захищають цілісність нашої держави. Не припиняється волонтерська і душеопікунська праця з пораненими в шпиталях, допомога їхнім родинам та сім’ям загиблих. Помісні церкви охоче опікуються вимушеними переселенцями і тими, хто залишився у зоні конфлікту".

Святкуючи день Незалежності України, християни-баптисти закликають пам'ятати про біблійні чесноти і цінності, які українці мають сповідувати як народ, як християнська країна. "Варто дбати, про те щоб наша земля була сповнена жертовною любов’ю, правдою та побожністю, залишаючись вільною від ненависті та гніву, від образ та помсти", - говориться у вітанні за підписом голови Всеукраїнського союзу церков Євангельських християн-баптистів Валерія Антонюка.

В Тернополі напередодні Дня незалежності, 23 серпня, представники духовенства різних конфесій освятять державні прапори. «В Тернополі, в містах обласного значення, районних центрах області 23 серпня підніматимуть державні прапори. Це прапори, які привезли із зони АТО наші бійці. Після їх освячення ми вшануємо хвилиною мовчання захисників держави, які віддали своє життя під час бойових дій на Сході країни», – сказав 18 серпня голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна на зустрічі з представниками церков області.

Протягом 22-24 серпня до Дня незалежності України в католицькому Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові відбуватимуться екскурсії старовинними галереями.

Програми заходів конфесії оприлюднюють на офіційних сайтах.

Фото Facebook

Теги: