Глава УГКЦ здійснив «візит ввічливості» до Предстоятеля УАПЦ30 вересня 2015 року Верховний архієпископ  Святослав, глава Української Греко-Католицької Церкви, здійснив «візит ввічливості» до нещодавно обраного Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви митрополита Макарія (Малетича), щоб засвідчити йому свою повагу та привітати з обранням, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Ця перша офіційна особиста зустріч глав Церков відбулася в резиденції митрополита Макарія, по вул. Трьохсвятительській, 8-А, у м. Києві.

Під час бесіди, яка проходила в теплій та дружній атмосфері, предстоятелі обговорили перспективи подальшої співпраці, зазначаючи, що слід відкинути всі колишні непорозуміння та сконцентруватись на творенні добрих християнських взаємовідносин в атмосфері миру та братерства. Учасники зустрічі також обговорили особливості релігійної ситуації в Україні.

"Також було обговорено питання непорозумінь на Львівщині", -- додає сайт Львівської єпархії УАПЦ.

Користуючись нагодою Верховний архієпископ Святослав представив Предстоятелю УАПЦ доопрацьовану та затверджену Синодом Єпископів УГКЦ «Концепцію екуменічної позиції УГКЦ».

На завершення бесіди відбувся обмін пам'ятними подарунками.

Теги: