За участю трьох Президентів відбулося урочисте відкриття Музею митрополита Володимира (Сабодана)23 листопада, у день 80-річчя від дня народження спочилого Предстоятеля УПЦ (МП) — митрополита Володимира (+2014, Сабодана), відбулося відкриття меморіального музею цього митрополита, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Музей, що розташований у приміщені дзвіниці Спасо-Преображенського собору Київа на Теремках, був освячений митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм 14 жовтня.

На урочистому відкритті були присутні митрополити: Сарненський і Поліський Анатолій, Вінницький і Барський Симеон, Криворізький і Нікопольський Єфрем та духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Захід також відвідали почесні гості, в тому числі колишні Президенти України: Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко; народний депутат Андрій Деркач, фундатор Спасо-Преображенського собору Ігор Лисов та інші.

Кожен з Президентів розповів про значення митрополита Володимира для розбудови України, поділився спогадами про особисті зустрічі та настанови первосвятителя.

Присутні ознайомилися з експозицією музею, більшість речей якої були зібрані митрополитом Олександром (Драбинко), та залишили спогади у книзі почесних гостей.

Теги: