Опитування: церква втрачає довіру в суспільствіОпитування, яке було проведено у вересні-жовтні 2015 року Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення і за підтримки Міністерства регіонального розвитку України, показало, що довіра суспільства до місцевих органів самоврядування і церкви знаходиться приблизно на одному — невисокому — рівні , повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

"Реформу децентралізації підтримують 59% українців... Виявляється, що приблизно три чверті українців вимагають проведення такої реформи", — сказав експерт програми Ради Європи "Децентралізація і територіальна консолідація в Україні Вадим Прожко на брифінгу у Кабміні 25 л.

При цьому, згідно з опитуванням, приблизно на одному рівні є довіра громадян до експертів (10,8%), церкви (9,6%) і довіра до місцевих органів самоврядування (10,3%).

"Абсолютно жахливі цифри довіри до обласних і районних рівнів. Ця довіра на рівні статистичної похибки - на рівні 2%. Тобто народ абсолютно не сприймає таку систему організації влади на регіональному рівні", — зазначив В.Прожко.

За його словами, більша половина населення згодна з тим, що у тому випадку, якщо місцеві ради починають систематично порушувати закон чи Конституцію, має бути простий і очевидний механізм їхнього розпуску.

Заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Вікторія Захожа додала, що польовий етап опитування тривав з 23 вересня до 6 жовтня. Було опитано 2039 респондентів у 110 населених пунктах по всій Україні за винятком тимчасово окупованих територій. І статистична похибка не перевищує 3,3%.

Фото uainfo.org

Теги: