Папа Франциск «почув» заклик УГКЦ «допомогти припинити війну та полегшити гуманітарну кризу, спричинену російською агресією проти України»5 березня Папа Франциск прийняв на аудієнції членів Постійного Синоду Української Греко-Католицької Церкви на чолі з Верховним архієпископом Києво-Галицьким Святославом. Зустріч з понтифіком була запланована у контексті спогадування річниці 70-річчя Львівського псевдособору 1946 року, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Глава УГКЦ та члени Постійного Синоду провели зустрічі та розмови з представниками Апостольської столиці і підготували публічне звернення, в якому "доносять до уваги світової громадськості інформацію про агресію та гібридну війну проти України та розповідають про страждання мільйонів невинних людей. Церква засуджує звірства, викрадення, ув’язнення і тортури супроти поодиноких осіб та груп на Донбасі і в Криму, особливо супроти кримських татар - мусульман, а також зневажання свободи віросповідання та гідності мільйонів осіб", йдеться у повідомленні сайту УГКЦ.

“Я сказав Святішому Отцеві: “Народ страждає, Ваша Святосте, і чекає Ваших обіймів. Папа Франциск дав чітко зрозуміти, що діятиме”, -- повідомив архієпископ Святослав.

Папа Франциск «почув» заклик УГКЦ «допомогти припинити війну та полегшити гуманітарну кризу, спричинену російською агресією проти України»“Святіший Отець наголосив, що ніхто не вирішуватиме екуменічні питання ціною всієї Східної Католицької Церкви, -- повідомив він. -- УГКЦ готова забезпечити відповідальне, прозоре та екуменічне адміністрування міжнародної допомоги, служачи українському суспільству без огляду на національність, мову чи релігійну приналежність. Ми готові співпрацювати з іншими урядовими та неурядовими організаціями. Досить страждань. Їм можна запобігти. Їх можна зцілити. Зробімо Рік милосердя реальністю для українців".

В опублікованому зверненні Постійного Синоду УГКЦ після зустрічі з Папою Римським зазначається: "Українська Греко-Католицька Церква невпинно молиться і підтримує мир, і в Римі її керівництво звернулося до Святішого Отця і світу з проханням допомогти припинити війну та полегшити гуманітарну кризу, спричинену російською агресією проти України. Для українців, які належать до різних Церков та релігійних організацій і навіть невіруючих, Святіший Отець є глобальним моральним авторитетом, який говорить правду".

Глава УГКЦ після зустрічі Синоду УГКЦ з понтифіком сказав: "Папа нас почув".

Теги: