Президент подякував парламенту за просування автокефалії ЦерквиПрезидент Петро Порошенко подякував народним депутатам за звернення до Патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

Про це глава держави заявив, виступаючи 6 вересня з щорічним посланням до парламенту.

"Дякую Верховній Раді за звернення до до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні... Ми не будемо байдуже споглядати за втручанням іншої держави в наші церковні справи", - зазначив П. Порошенко.

"Сподіваюся, Його Святість нас дуже добре почує і прийме до уваги опитування громадської думки, яке показує, що все більша кількість православних громадян хочуть мати, як це прийнято в більшості православних країн, єдину, помісну, автокефальну українську церкву. І водночас я хочу запевнити, що автокефалія абсолютно не означає появи державної церкви. У конституційних принципах взаємодії держави з релігійними організаціями не зміниться жодної коми, і свободу совісті нічим, ніким і ні для кого не буде обмежено", - заявив Президент.

Він закликав депутатів домагатися продовження санкцій проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України. Також глава держави закликав продовжити боротьбу з корупцією, підтримати реформу правоохоронної системи тощо.

Теги: