Православне і католицьке духовенство взяло участь в Успенських читаннях в КиєвіЗ 29 вересня в Києві проходили XVI Міжнародні Успенські читання за тематикою «Довіра. Гідність. Милосердя». У читаннях брали участь науковці, освітяни, православне і католицьке духовенство, повідомляє "Релігія в Україні".

Успенські читання відкрилися в актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. З благословення глави УПЦ (МП) митрополита Онуфрія в урочистому відкритті взяв участь вікарій Київської митрополії єпископ Бородянський Варсонофій. Він виголосив вітальний адрес Предстоятеля УПЦ учасникам щорічної конференції.

В рамках пленарного засідання пролунало також вітальне слово керуючого справами УПЦ, ректора Київської духовної академії і Православне і католицьке духовенство взяло участь в Успенських читаннях в Києвісемінарії митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, яке зачитав перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик, пише сайт УПЦ.

Успенські читання – це міжнародна богословська конференція, вперше скликана у Києві у 2001 році. У науковому форумі беруть участь вітчизняні й іноземні богослови, котрі мають на меті сприяти взаєморозумінню між представниками різних християнських конфесій і вдосконалити богословську освіту в Україні. Організатором наукового форуму виступає вітчизняне видавництво “Дух і літера”.

Теги: