1 листопада прес-служба Патріархії УАПЦ виступила з офіційним повідомленням, з якого випливає, що в цій конфесії триває внутрішнє напруження, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УАПЦ.

"Офіційно повідомляємо, що в мережі Інтернет існують фейкові сайти, які нібито представляють УАПЦ. За цим стоїть громадянка Наталя Шевчук, яка іменується першим заступником Митрополита Мефодія, — йдеться у заяві. — Ця особа є керівником приватного фонду, який названо на честь покійного Митрополита Мефодія. Ні родина Владики Мефодія, ні УАПЦ не мають відношення до цієї організації й особи пані Шевчук, крім того, відкрито судові справи щодо володіння майном, яке після смерті Предстоятеля УАПЦ перейшло до пані Шевчук".

При цьому додається, що на вимогу Архієрейського Собору у 2015 р. сайт Патріархії УАПЦ, який був під керівництвом Наталі Шевчук, повинен був припинити діяльність, проте остання "особа через певний час відновила його діяльність, перейменувавши його в «Меморіальний сайт Блаженнішого Митрополита Мефодія»".

Зазначається, що також діють фейкові сайти Андріївської церкви м. Києва та Тернопільської єпархії. Очевидно, що ідеться про сайт Аndriyivska-tserkva.kiev.ua, який діє за підтримки Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія, і Uapc.te.ua, який офіційно діяв за часів попереднього глави УАПЦ митрополита Мефодія, а наразі викриває недоліки правління Тернопільською єпархією новим архієреєм.

"Маніпулюючи думкою суспільства та висловлюючись від імені УАПЦ, Наталя Шевчук намагається ввести в оману суспільство, зганьбити УАПЦ та представити себе як особу, яка є голосом Церкви", — сказано у заяві.

Слід зазначити, що Наталя Шевчук є головою Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія і редактором колишнього офіційного сайту УАПЦ Рatriarchia.org.ua. Вона була однією з наближених осіб до глави УАПЦ митрополита Мефодія (Кудрякова), але після його смерті розійшлася у поглядах з новим главою УАПЦ митрополитом Макарієм (Мелетичем). Наталя Шевчук активно критикує керівництво УАПЦ за гальмування процесу об’єднання в єдину помісну Церкву.

Теги: