У Криму намагалися опечатати собор УПЦ КП8 листопада представники незаконної влади в анексованому Росією Криму намагалися опечатати собор УПЦ КП. Спроба виявилася невдалою, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Voicecrimea.com.ua.

О 14.00 до кафедрального собору УПЦ Київського Патріархату в Сімферополі  завітали шість співробітників російського Фонду майна Криму і вимагали відкрити їм усі приміщення для огляду. Також вони намагалися проникнути на перший поверх церкви, аби  опечатати його.  

За словами  архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента, ієрарха УПЦ КП, у цей момент він був відсутній і тому спілкувався з візитерами телефоном. Розмова велась на підвищених тонах — делегація від «фонду» вимагала негайної присутності архієпископа.

«Вони прийшли до церкви, коли мене там не було та влаштували скандал працівникам, які знаходилися в середині будівлі, і вимагали негайно викликати мене. Показували рішення суду, за яким вони нібито мають право у мене забрати повністю все приміщення кафедрального собору. Хоча рішення суду на сьогоднішній день стосується виключно першого поверху церкви», — наголосив він.

Потім візитери залишили будівлю, але впевненості в тому, що вони не прийдуть завтра, у владики не має.

Архієпископ також зазначив, що після прецеденту 8 листопада він не має жодних сумнівів, що відберуть всю будівлю, а не лише ту площу, яка зазначена у рішенні російського суду.

«Фонд майна Криму 20 років, коли півострів був під юрисдикцією України, «боровся» за це приміщення і робив все, щоб церкви Київського Патріархату в ньому не було. Всі ті ж самі люди, які це робили за України, продовжують цю політику і зараз»,  — наголосив він.

Наразі триває знесення ринку, який знаходиться поруч із церквою, приміщення собору стає привабливим, адже там можна розмістити торгівельний центр для тих, кого виженуть із зруйнованих торгових місць.

Нагадаємо, що згідно з рішенням російського Апеляційного суду міста Севастополя Кримська єпархія УПЦ Київського Патріархату повинна сплатити «Міністерству майнових та земельних відносин Республіки Крим» півмільйона рублів та звільнити 112 кв. метрів на першому поверсі кафедрального собору у Сімферополі.

Фото narod.ru

Теги: