Президент Світового конґресу українців закликав Вселенського Патріарха видати томос про автокефалію УПЦ КП18 листопада у приміщенні Вселенського Патріархату в Стамбулі, Туреччина, президент Світового конґресу українців (СКУ) Евген Чолій зустрівся з Вселенським Патріархом Варфоломієм, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Президент СКУ закликав Вселенського Патріарха видати томос про автокефалію Української Православної Церкви Київського Патріархату у відповідь на заклик Президента і Верховної Ради України та об’єднаної навколо СКУ 20-мільйонної української діаспори з 53-ох країн світу. Евген Чолій також передав Вселенському Патріарху резолюцію Річних загальних зборів СКУ 2016 р. з таким закликом.

Разом з цим президент СКУ поінформував Вселенського Патріарха про українську діаспору та про пріоритети її нинішньої діяльності, що пов’язані з захистом територіальної цілісності України від російської агресії.

У зустрічі також узяли участь митрополит Французький Емануїл, митрополит Смирнський Варфоломій та директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук.

“Ця зустріч була важливою для представлення Вселенському Патріарху повної підтримки з боку української діаспори на чолі зі Світовим Конґресом Українців щодо надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві Київського Патріархату,” — заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Теги: