Глава УГКЦ: «Найбільша поразка українського народу настане, коли почнемо ненавидіти ворога»Верховний архієпископ Святослав, глава УГКЦ, 26 лютого у місті Сент-Кетерінс (Канада), під час душпастирського візиту до української греко-католицької громади парафії Святих Кирила і Методія, відзначив, що слова про прощення сьогодні дуже непросто чути українському народу, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

«Мене багато запитують, як можна прощати нашим ворогам, які щодня вбивають нас, забирають у нас свободу? Як прощати в умовах війни? Це складне питання. Але я на нього відповідаю так: найбільша невдача, найбільша поразка українського народу настане тоді, коли почнемо ненавидіти нашого ворога. Тоді ворог уже переміг нас у нашому серці, тому що ненависть не породжує героїв. Ненависть породжує злочинців. Героїв народжує любов, - любов до своєї Батьківщини, до своєї рідної землі, до свого народу», – наголосив Святослав.

Він розповів, якщо спілкуватися з українськими воїнами, які стояли обличчя до обличчя з ворогом, то їх найбільше турбує, що вони мусили зупиняти цього ворога ціною його крові. «Вони мають докори сумління, що мусили вбити несправедливого нападника, але в жодного з них я не бачив в очах ненависті. Їхня совість змушує їх по-християнськи переживати навіть трагедію війни», – сказав проповідник.

«Сьогодні Україна вже третій рік спливає кров’ю, та вона - жива. Сьогодні в тілі нашого народу відбуваються процеси, які можна порівняти із воскресінням Тіла Христового. Ми всього не розуміємо і не знаємо, але маємо віру, що дає нам надію. Ніхто не може пояснити, як Україна вже три роки стоїть сам на сам із однією із найсильніших держав світу. Ми стоїмо завдяки Божій силі, благодаті Духа Святого і заступництва Пречистої Діви Марії», - додав він.

Теги: