У зверненні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій йдеться:

"В час великих релігійних свят для християн і юдеїв – Воскресіння Христового та Песаха, звертаємося до всіх, від кого це залежить, надати можливість з цієї нагоди представникам релігійних та гуманітарних організацій (за відповідним погодженням) відвідати українських військових та цивільних осіб, що утримуються в окремих районах Донецької та Луганської областей, передати їм святкові подарунки.

Сподіваємося, що цей заклик від імені релігійної спільноти України буде почутий і буде виявлене милосердя до ув’язнених. Нехай у цій добрій справі допоможе усім Господь".

За дорученням ВРЦіРО звернення підписав Михайло Паночко, старший єпископ Церкви християн віри євангельської України, який наразі головує у Всеукраїнській Раді.

Слід зазначити, що 12 квітня за підсумками зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську спецпредставник голови ОБСЄ Мартін Сайдік серед іншого заявив, що у зв’язку з наступаючими святами, жителі зони АТО повинні мати змогу спокійно та безпечно відвідувати церкви та кладовища.

Фото galka.if.ua

Теги: