На честь 72-ї річниці Великої перемоги та Дня пам'яті та примирення 8 травня на території Національного музею історії України у Другій світовій війні відбулася акція «Перша хвилина миру». Наступного дня за участю Президента України Петра Порошенка, ветеранів Другої світової війни, воїнів АТО, ієрархів українських Церков та громадськості відбулась урочиста хода до могили Невідомого солдата, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН і сайти конфесій.
Петро Порошенко проголосив урочисту промову та оголосив хвилину мовчання, після чого запалили Вічний вогонь на території музею. Серед присутніх гостей були прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, перша леді Марина Порошенко, мер Києва Віталій Кличко, лідер кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв, представники українських Церков. Спеціально запрошені гості – ветерани Другої світової війни та військові учасники АТО на сході України.

«Друга Світова – найжахливіша в історії людства війна. В ній безліч людських і національних трагедій сплелися в єдину етнічну картину кров, від якої, холоне й досі. Ми, як і вся Європа прагнемо до того, аби подібного ніколи і ніде більше не трапилось» - проголосив Президент П.Порошенко.
Церкви активно відзначили День пам'яті та примирення

9 травня керівництво країни та очільники Церков взяли участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих з нагоди 72-ої річниці Перемоги у Другій світовій війні. Урочиста хода пройшла Алеєю Воїнської Слави до могили Невідомого солдата. Президент, церковні ієрархи та присутні поклали квіти до пам’ятника.

Крім того, 9 травня в українських церквах, зокрема УПЦ (МП), відбулися молитви за полеглих у Другій світовій війні.

Теги: