"Сьогодні, 25.07.2017 року, ухвалою Печерського районного суду м.Києва задоволено клопотання слідчого ГПУ та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування відносно колишнього Міністра внутрішніх справ України Захарченка В.Ю.", - написала Л.Сарган.

Вона додала, що слідчими ГПУ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перевищення службових повноважень екс-президентом України Віктором Януковичем, екс-міністром МВС Віталієм Захарченком, екс-головою столичного ГУ МВС Валерєм Коряком та іншими особами при незаконному позбавленні волі особистого помічника і секретаря тодішнього глави УПЦ (МП) митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана В.М.) – Олександра (Драбинка).

"У провадженні повідомлено про підозру Януковичу В.Ф., Захарченку В.Ю. і Коряку В.В., та направлені до суду відповідні клопотаннями про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування. Розгляд клопотань щодо Януковича В.Ф. та Коряка В.В. триває", - уточнила Л.Сарган.

Раніше Печерський районний суд Києва дозволив затримати низку екс-високопосадовців часів екс-президента України Віктора Януковича у справі про незаконне позбавлення волі владики Олександра (Драбинка), помічника і секретаря нині покійного митрополита Володимира.

Фото Facebook

Теги: