Патріарх Філарет подякував священнослужителям за ревне служіння Богові та Церкві. "Я хотів би подякувати духовенству за ревне служіння Церкві Божій і особливо в цей складний для України час, неоголошеної війни. Наша Церква, в тому числі й місто Київ, взяли активну участь в допомозі українській армії. Я думаю, що якби не ініціатива та активність нашої Церкви, то армія б не отримала таку матеріальну допомогу, яку вона отримала під час цієї війни. І саме капеланство, яке зараз вже набрало свою законну силу і всі визнають, що капелани відіграють в армії загалом та зокрема на Сході дуже важливу роль. І не випадково, що понад 80% капеланів в армії і на Сході та по всій Україні – це священики Київського Патріархату" – сказав він.

Патріарх Філарет: "80% капеланів в армії – це священики Київського Патріархату"

Також предстоятель Київського Патріархату пояснив духовенству про значення проведення щорічного хресного ходу в день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира Великого та день Хрещення Руси-України і закликав священиків й надалі активно брати участь.

Під час зустрічі владика порушив питання дисципліни й наголосив, що це є важливим моментом у священничому служінні. Наприкінці він відповів на запитання духовенства.

Теги: