Очолювали наради кардинал Курт Кох, президент Папської ради для сприяння єдності християн, і архиєпископ з Телмессос, Йов Геча. Українську Греко-Католицьку Церкву представляв отець доктор Іван Дацько, президент Іституту екуменічних студій Українського католицького університету.

На основі спільного документа «Синодальність і примат у І тисячолітті – назустріч спільному розумінню служінню для єдності Церков» від 21 вересня 2016 року, який був апробований у К’єті (Італія), Координаційний комітет вважав за потрібне створити дві підкомісії для опрацювання двох питань. Ці питання звучать так: «На шляху до єдності у вірі: богословські й канонічні питання» та «Примат і синодальність у ІІ тисячолітті і сьогодні».

Обидві підкомісії складатимуться з п’ятьох представників Православної Церкви та п’ятьох католицьких членів. Упродовж року під час трьох сесій здійснюватиметься робота над підготовкою відповідного документа, який буде представлений на пленарному засіданні Спільної комісії для богословського діалогу між Католицькою і Православною Церквами восени 2019 року.

Спостерігачі відзначають, що богословський діалог між Католицькою і Православною Церквами продовжує розвиватися і це можна бачити на конкретних прикладах.

Теги: