В урочистій церемонії візьмуть участь глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій, президент фестивалю «Покров» Андрій Деркач, керівник проекту і голова Синодального відділу у справах молоді УПЦ архіепіскоп Обухівський Іона, керівник Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Ірпінський Климент (Вечеря).

Після церемонії відкриття буде показаний фільм-відкриття фестивалю – світова прем’єра документального кіно «Хрещення Русі» режисера Максима Беспалого, компаній «Бабич-дизайн» і «Стар Медіа». Вхід по запрошенням.

Перегляди конкурсних робіт будуть організовані в київському «Будинку кіно» (вул. Саксаганського, 6) 6, 7 і 8 жовтня з 10.00 до 22.00. Вхід вільний.

Цього року «Покров» буде присвячений молоді та триватиме під девізом «Молодість не байдужа». На головні призи фестивалю претендують 60 фільмів з України, Білорусії, Грузії, Фінляндії, Вірменії, Литви, Латвії, Киргизії, Польщі, Сербії та Росії в номінаціях анімаційного, короткометражного, документального та повнометражного кіно.

“Наші надії пов’язані з новими цікавими кінороботами з усього світу, які в черговий, вже ювілейний раз, поборються за головні призи нашого православного кінофоруму”, – зазначив директор кінофестивалю протоієрей Олександр Акулов.

Теги: