У заході беруть участь провідні релігієзнавці України, представники УПЦ (МП), УПЦ КП, УГКЦ, протестантських і мусульманських спільнот. На конференції працює кілька секцій.

Серед доповідачів виступить Андрій Юраш, голова Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України. Його доповідь - "Релігієзнавча та богословська освіта в контексті вироблення стратегії формування та реалізації державної релігійної політики".

Тамім Ахмед Мухамад Мутіх і Руслан Ткачук, які представляють Ісламський університет, прочитають доповідь "Позиція ісламського богослов’я у відношенні до релігієзнавства".

Єпископ Веніамін (Погребной), ієрарх УПЦ (МП), віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії УПЦ (МП), виступить на тему "Суб'єктивні та об'єктивні передумови умовного протиборства теології і релігієзнавства".

Тема виступу Олега Турія, проректора Українського католицького університету, - "На пограниччі: церковна історія в системі богословських та гуманітарних наук".

Василь Новаковець з Української баптистської теологічної семінарії порушить тему "Шляхи взаємодії богослов’я й релігієзнавства".

Протоієрей Володимир Вакін, ректор Волинської православної богословської академії УПЦ КП, висвітлюватиме питання "Помісний собор поч. XVII ст. як орган вищого управління Київської митрополії".

Юрій Решетніков, член Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, розкаже "Про досвід роботи комісій з державного визнання дипломів, виданих вищими духовними навчальними закладами".

Ці ж теми порушать доктори наук і відомі релігієзнавці Юрій Чорноморець, Людмила Филипович, Петро Кралюк, Петро Яроцький та інші науковці зі столиці та інших міст країни.

Фото Facebook

Теги: