В документі, розміщеному на офіційному сайті відомства, йдеться також про необхідність відновлення переговорів задля мирного врегулювання ситуації:

— Україна виступає за повне дотримання норм міжнародного права та необхідність виконання відповідних рішень Ради Безпеки ООН щодо статусу Єрусалима. Вважаємо, що світове співтовариство має зосередити усі зусилля, зокрема у рамках РБ ООН, з метою запобігти насильству та спонукати сторони до негайного відновлення переговорного процесу з близькосхідного мирного врегулювання, — йдеться у документі.

Як відомо, 6 грудня Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп зробив заяву про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю та перенесення туди Посольства США.

На думку експертів, такий крок може спровокувати ескалацію палестинсько-ізраїльського конфлікту та поставити під загрозу близькосхідний мирний процес.

Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» шейх Саід Ісмагілов заявив, що Єрусалим — це місто миру, паломництва та молитви для вірян світових релігій і що тут будь-який необережний крок може призвести до непередбачуваних наслідків, які боляче зачеплять усіх без винятку.

Теги: