Слідство встановило, що настоятель храму на території Покровської парафії УПЦ (МП) 14 лютого 2015 року близько 3:00 поглумився над місцем поховання своєї дружини, шляхом його самовільної розкопки, йдеться у вироку Дарницького райсуду Києва.

Зазначається, що потім він незаконно перемістив труп в приміщення церкви, де в період з 14 по 26 лютого 2015 року спільно з невстановленими особами проводив наругу над тілом померлої незаконні і неканонічні обряди.

Таким чином, Наслудов звинувачувався в тому, що він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, умисно вчинив наругу над місцем поховання, а також незаконно заволодів тілом померлої.

В судовому засіданні обвинувачений від дачі показань відмовився. Разом з тим в судових дебатах і останньому слові наявність провини категорично заперечував, вказуючи про те, що ніякого наруги над місцем поховання і тілом померлої не здійснював.

Він зазначив, що дочка померлої надала свій дозвіл, щоб труну матері перепоховали, оскільки виявилося, що тіло знаходиться поруч з грунтовими водами та існує небезпека для людей.

За його словами, коли викопали труну, то було вирішено зробити саркофаг для останків померлої. Хто саме викопав тіло, він не знає. Каже, що ніяких обрядів не проводив.

Суд також звернув увагу, що дочка померлої відмовилася від претензій до підсудного.

У той же час, УПЦ (Московського Патріархату) надала суду довідку, що обвинувачений священик здійснює свою діяльність з порушенням церковно-канонічних норм і державних законів, організувавши деструктивну секту з елементами православ'я.

У свою чергу суд вирішив, що сторона обвинувачення не довела причетність Наслудова до наруги над могилою дружини. Суд вирішив визнати священика повністю невинним і виправдав.

Як повідомлялося, у лютому 2015 року Наслудов виставив посеред храму викопану з могили труну з тілом своєї дружини, яку оголосив святою. Навколо себе він зібрав групу з 80 людей, яка потрапляє під визначення секти. Вони відмовлялися від документів, не водили дітей до школи і уникали будь-яких контактів з державою.

Дочка померлої тоді казала, що парафіяни разом зі священиком хотіли лише перепоховати її матір, тому що могилу підточували підземні води. Але коли побачили, що її тіло не розклалося і приємно пахло - вирішили не повертати в землю.

Теги: