На переконання депутатів, «для прикриття антидержавної діяльності структури Російської православної церкви на теренах України присвоїли собі назву «Українська православна церква», цитує IA "ZIK" звернення депутатів ухвалене на сесії 21 грудня.

«Таке найменування не відповідає антиукраїнському змісту РПЦ і є незаконно привласненим. Унаслідок цієї умисної маніпуляції РПЦ мільйони українців зазначають великого ошуканства, оскільки переконані, що ходять до української церкви», – йдеться у зверненні.

Також зазначається, що за сприяння структур УПЦ (МП) в Україні видається і поширюється багато літератури виразного антиукраїнського спрямування, у своїх проповідях священнослужителі РПЦ забороняють вірянам молитися українською мовою. Вказують депутати на факти підтримки УПЦ (МП) проявів сепаратизму та російської військової агресії.

Відтак депутати Львівської облради вимагають:

- Активізувати процеси щодо створення єдиної помісної церкви в Україні;
- Міністерству інформаційної політики всебічно "доносити інформацію суспільству та розкривати сутність антиукраїнської пропаганди, розкольницької діяльності УПЦ МП";
- Службі безпеки України "вжити невідкладних заходів та перевірити ймовірну причетність священнослужителів УПЦ МП до співпраці з ФСБ РФ та іншими спецслужбами держави-агресора".

Нагадаємо, раніше Львівська обласна рада підтримала звернення до Верховної Ради України стосовно підтримки законопроекту України щодо внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», згідно з яким релігійні організації, керівні центри яких перебувають у країні-агресорі, змушені будуть вказувати свій керівний центр.

Фото galinfo.com.ua

Теги: