Депутати вирішили рекомендувати київському міському голові підтримати петицію та доручити структурним підрозділам виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) вжити всі передбачені чинним законодавство заходи, направлені на усунення правопорушень у найкоротший термін.

Під час засідання петицію №6972 підтримали усі вісімнадцять присутніх депутатів.

Каплиця розташована на території Національного музею історії України в центрі Києва. Петиція про знесення незаконної каплиці зібрала понад 10 тисяч підписів. Саме така кількість необхідна, щоб звернення розглянули представники влади.

Директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська повідомила, що позов до суду проти релігійної організації, яка опікується незаконною забудовою, буде подавати сам музей. Наразі Сосновська збирає оригінали документів, які будь-яким чином можуть підтвердити незаконність зведеної споруди та просить державні органи та правоохоронців їй у цьому допомогти.

У свою чергу, Міністерство культури України підготувало позов до суду, який має допомогти знести МАФ. Про це під час засідання Верховної Ради заявив міністр культури Євген Нищук, повідомляє Еспресо.TV. "Вони (МАФи, - ред.) встановлені там незаконно. У 2012 році, очевидно, попередники підписували, ми знаємо, як це робилося", - наголосив він.

За словами Нищука, Міністерство підготувало всі документи для судового позову в цій справі. Їх мають подавати об'єкт господарчого права та Національний музей історії України, на території якого і знаходяться ці споруди. Міністр пообіцяв, що відомство буде супроводжувати  весь цей судовий процес.

Теги: