«Це наше уклінне прохання зумовлене, насамперед, тим, що через нищівні для державного організму корупційні схеми, які знищили державні інституції за старої влади та продовжують існувати і безкарно здійснювати свою вбивчу дію й надалі – існує реальна загроза самому буттю незалежної Української держави», – мовиться у листі до політиків.

Предстоятель УГКЦ з тривогою констатує, що судова реформа в Україні проходить дуже повільно й мало успішно. «Численні корупційні скандали, вражаюча різниця між офіційними доходами та реальними статками держслужбовців і виборних владоможців, виявлена під час подання електронних декларацій, а також відсутність належного поступу встановлення справедливості в нашій державі підтверджують нагальну необхідність негайного формування незалежного Антикорупційного суду», – наголошує Святослав.

«Зволікання ж, маніпулювання, розмови про несвоєчасність подібного кроку, спроби викривити чи нівелювати зміст та логіку процесу створення Антикорупційного суду, оправдано сприймається українським суспільством та світовим співтовариством як пряме потурання корупціонерам», – вважають в УГКЦ.

Глава УГКЦ просить про забезпечення швидкого та ефективного розгляду законопроекту № 7440, бо, за його словами, прийшов найвищий час, щоб покинути особисті та вузькопартійні інтереси та зробити цей історичний державницький крок, за який будуть вдячні нащадки, чи, в противному разі – ганитимуть, живучи у знищеному іржею корупції суспільстві, і швидше за все, вже не у своїй незалежній державі.

Фото Facebook

Теги: