У ході урочистостей Петро Порошенко поспілкувався з владиками та залізничниками-тунелепрохідниками, після чого відкрив пам’ятну дошку про найбільший за останні десятиліття інфраструктурний проект України.

Єпископи УПЦ КП, УПЦ (МП) і УАПЦ провели спільне богослужіння з освячення Бескидського тунелю

Богослужіння разом провели єпископ Ужгородський і Закарпатський Української Православної Церкви Київського Патріархату Варсонофій (Руднік), єпископ Мукачівський і Карпатський Української Автокефальної Православної Церкви Віктор (Бедь) та архієпископ Мукачівський і Ужгородський Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Феодор (Мамасуєв). Вони освятили новий підземний коридор і статуетку святої великомучениці Варвари, покровительки гірників та тунелепрохідців, яка встановлена на західному порталі тунелю із закарпатського боку.

Єпископи УПЦ КП, УПЦ (МП) і УАПЦ провели спільне богослужіння з освячення Бескидського тунелю

Відтак глава держави разом із делегацією відбув потягом до східного порталу тунелю на Львівщині для продовження урочистостей.

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки за маршрутом, на якому він розташований, перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 40% транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи. Бескидський тунель – другий за довжиною залізничний тунель в Україні. Старий одноколійний туннель був збудований за часів Австро-Угорської імперії, 1886 року, і до сьогодні був єдиним бар’єрним місцем V Критського міжнародного транспортного коридору, який проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України (Трієст–Любляна–Будапешт–Братислава–Ужгород–Львів) та далі на схід.

Нагадаємо, що напередодні, 22 травня, митрополит Феодосійський і Керченський УПЦ (МП) Платон (Удовенко) звершив чин освячення Кримського моста, який з'єднав Росію і анексований нею Крим.

Теги: