«Дві надважливі події травня, пов’язані з нашою історією, самоідентичністю та свободою, відбудуться незабаром. Наприкінці травня сесія Київради буде приймати остаточне рішення про повернення Поштової площі Києву і створення Музею на місці хрещення Київської Русі-України. Водночас наприкінці травня 2018 року в Стамбулі збереться синод Константинопольської церкви, який буде приймати рішення про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні», — написала у себе в Фейсбуку очільниця громадського руху «Почайна» Аннабелла Моріна.

У зверненні громадського руху до патріарха Варфоломія зазначається, що на Поштовій площі «завдяки історичним дослідженням і археологічним розкопкам під Поштовою площею міста Києва знайдена стародавня дерев'яна вулиця, по якій наші предки спускалися до місця хрещення у річки, а також і саме це місце».

Громадський рух «Почайна» запрошує Вселенського патріарха відвідати те саме «священне місце, де стародавній Константинополь та стародавній Київ разом звернулися до Господа», і «оголосити про рішення Матері-Церкви, яке буде мати історичні наслідки для нашої країни, усього нашого народу».

Теги: