Під час урочистого відкриття з’їзду старший військовий капелан братерства, старший пастор «Скинії» Рустам Фатуллаєв наголосив: «Любов є основною зброєю капелана». Але разом із тим він підкреслив: якщо беззаконники не покаються, Бог вступиться за Свій народ!

Привітати учасників з’їзду приїхали представники Міністерства оборони України, Рада у справах душпастирської опіки при МОУ, капелани з інших євангельських церков. Перший заступник старшого єпископа УЦХВЄ Анатолій Козачок, вітаючи капеланів, сказав: «Я вірю, що церква і священики мають бути на вістрі подій, що відбуваються в суспільстві. Приємно, що ваша церква була однією з перших у братерстві, яка розпочала капеланське служіння».

До делегатів з’їзду звернувся також начальник відділу взаємодії з військовими капеланами центру МПЗ ЗСУ, полковник Олександр Ковтач. Він вручив відзнаки Міністерства оборони України представникам церкви. Зокрема медалі «За сприяння Збройним Силам України» отримав старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко, пастори і служителі Рустам Фатуллаєв, Леонід Болгаров, Мар’ян Михайлишин, Олександр Ружило та Юрій Сабадаш.
У Києві розпочався ІІ з’їзд військових капеланів християн-п'ятидесятників
Ще низка служителів-капеланів отримали відзнаки за значний особистий внесок у здійсненні душпастирської опіки, духовної та морально-психологічної підтримки. І близько двадцяти служителів – подяки від Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України за активну життєву позицію, різнобічну допомогу та здійснення душпастирської опіки особового складу ЗСУ під час проведення Операції об’єднаних сил.

З’їзд триватиме до 14 липня. Капелани візьмуть участь у лекції з мінної безпеки, тематичній зустрічі «Криза у сімейних відносинах та примирення в роботі з особовим складом ЗСУ», а також у навчаннях з тактичної медицини на полігоні у с. Биківня.

Теги: