«Лицарі Колумба» — найбільша в світі католицька братська організація, яка надає благодійні послуги та охоплює у своїх лавах 1,8 млн осіб.

У своєму листі президент наголосив на важливих взаємних засадах розвитку та братерства Ордену, а також на тому, що Україна має велику честь бути учасницею цієї спільноти. Вітального листа зачитав Богдан Ковалів, територіальний делегат України.

«Маю велику честь і задоволення вітати вас з нагоди 136-ї Найвищої конвенції «Лицарів Колумба»! Уже багато років Орден лицарів Колумба дає нам дорогоцінний досвід. Він вчить нас працювати та будувати наше життя на засадах етичності. Він показує нам, як втілення принципів милосердя, єдності, братерства і патріотизму дає неймовірні результати для спільнот по всьому світу. Я пишаюсь тим, що Україна — серед країн, які є частиною цього братства», — зазначив у листі Петро Порошенко.

Він також згадав про велику роль екс-глави УГКЦ архієпископа Любомира, коли духовний лідер греко-католиків вирішив запросити лицарів Колумба до України. «Ми його пам’ятаємо з великою пошаною!», — згадав президент владику Любомира.

«Я захоплююся тим, що ви робите в Україні. Я особливо вдячний за те, як ви з усіма нами, плече до плеча, у ці непрості часи допомагаєте відновлювати суверенітет і цілісність нашої держави. Дуже цінним є ваш практичний внесок у реабілітацію наших військових і підтримку сімей, вимушено переселених з Донбасу і Криму. Високо цінуючи те добро, яке ви зробили і робите в Україні і світі, я бажаю вам наснаги у вашій життєвій місії служити людям як справжні християни, якими ви є», — подякував наприкінці листа президент України.

У свою чергу, предстоятель УГКЦ розповів, що багато фахівців у ці дні називають війну в Україні гібридною війною, тобто війною, в якій використовуються не тільки традиційні види зброї на полі бою, а й усі засоби знищення, включно з економічною та інформаційною війною.

Президент України подякував «Лицарям Колумба» за внесок у реабілітацію військових, підтримку вимушених переселенців

«Завдяки інформаційним технологіям сучасні війни не обмежуються конкретними територіями, вони не обмежуються одним континентом, без будь-яких наслідків для тих, хто, здавалося б, далеко. Кожен у західному світі сьогодні відчуває наслідки цієї інформаційної війни, яка спрямована на істину, поширюючи фейкові новини і формуючи громадську думку відповідно до злих намірів. На жаль, навіть ваша країна або інші розвинені країни Західної Європи не були врятовані від цих нападів. Будь ласка, пам'ятайте: це не лише наша війна — це війна за людство!» — наголосив Святослав.

Промовець зазначив, що правда сьогодні перебуває в небезпеці! «Для нас, християн, правда — це не просто теоретичне уявлення про те, що є правильним, а це особа Ісуса Христа, котрий заплатив за наше спасіння високу ціну. Якщо ми відійдемо від істини, то будемо схожими на корабель, що намагається перетнути океан без компаса. Отже, мої брати і сестри, ми повинні залишатися пильними в цій битві за правду… Від імені українського народу ми звертаємося до вас, щоб встати на захист істини, поширювати правду про страждання та біль українського народу, донести наше послання до суспільств країн, звідки ви походите», — закликав глава УГКЦ.

Святослав у своїй промові висловив слова вдячності лицарям Колумба за молитовну та фінансову підтримку. «Але нам треба зробити ще дуже багато, тому що у світі є так багато хаосу, ворожнечі та страху. Не втомлюймося робити при цьому все можливе, щоб гарантувати, аби політики не ставили економічні здобутки або політичні вигоди вище від людського життя, святість якого проголошена самим Творцем. Якщо ми не зможемо цьому запобігти, то Христос знову буде проданий за «тридцять срібняків»», — наголосив у своїй промові Святослав.

Теги: