До суду звернувся з трьома клопотаннями старший слідчий ГСУ ГПУ, в якому просив суд надати дозвіл на затримання Януковича, Захарченка та Коряка для приводу їх до суду, де їм буде обрано запобіжний захід.

Слідчий суддя, який розглядав ці клопотання ГПУ, дійшов висновку про «наявність обґрунтованої підозри» у вчиненні згаданими особами кримінальних правопорушень і задовольнив клопотання.

В ухвалі суду також вказано, що в разі затримання підозрюваних, не пізніше 36 годин їх мають доставити до суду для обрання запобіжного заходу.

Крім того, ця ухвала матиме законну силу до 31 січня 2019 року, якщо тільки підозрюваного не доставлять раніше до суду або прокурор відкличе цю ухвалу.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року Генпрокуратурою складено повідомлення про підозру екс-президенту Віктору Януковичу у кримінальному провадженні за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями, а також іншими працівниками правоохоронних органів міста Києва, при незаконному позбавленні волі архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), особистого помічника предстоятеля УПЦ (МП).

Фото Facebook

Теги: