На початку своєї проповіді предстоятель УГКЦ зазначив, що у цей час збіглося три ювілеї: 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України, 60-річчя створення Філадельфійської митрополії, а також піднесення Стемфордського екзархату до рівня єпархії. Окрім цього, глава УГКЦ зізнався, що йому надзвичайно приємно стояти на тому ж місці, на якому 50 років тому був патріарх Йосиф Сліпий.

За словами Святослава, вічне життя не можна заробити, але його можна прийняти. Тому всім варто прийняти Бога як свій найбільший скарб, і Він дасть життя вічне.

«Люди є найбільшим багатством нашої Церкви», — переконував предстоятель, а згодом додав: «Зараз український народ спливає кров’ю і відстоює Незалежність своєї держави, цим він показує світу, що є певні цінності, за які варто віддати своє життя, — це є віра в Бога та свобода», — промовив Глава УГКЦ.

«Сьогодні я хочу віддати під Покров Пречистої Діви Марії нашу Церкву в США! Моліться, щоб нові хвилі наших людей, які прибувають на цей континент, не розчинилися у великому морі і не втратили свого найбільшого скарбу — віри в Бога... Нехай наша Церква через ваші молитви отримає новий імпульс до життя у цій країні, а наш український народ міг сказати: «Україна була, є і буде, бо з нами Бог!» — додав наприкінці Святослав.

Теги: