Згідно з текстом документа, релігійна організація, яка входить в структуру релігійної організації з центром в державі, що вчинила військову агресію проти України і тимчасово окуповала її територію, зобов'язана в назві відображати належність до такої релігійної організації за межами країни.

"Люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни в закон створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто буде вирішувати, до якої ж православної юрисдикції належати. До автокефальної Православної церкви України, або до тієї церкви, яка наполягає на збереженні свого зв'язку і залежності від РПЦ ", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що вибір легше робити, коли всі речі названі своїми іменами, "коли є достатньо даних для того, щоб його добровільно прийняти".

Президент зазначив, що зміни в закон відповідають принципу свободи віросповідання і рівності всіх конфесій, обмеження конституційних прав громадян не буде.

20 грудня Верховна Рада прийняла закон, який зобов'язує УПЦ (МП) у своїй назві вказати приналежність до РПЦ. Глава юридичного відділу УПЦ (МП) закликав президента ветувати цей закон.

Фото Facebook 


Теги: