"Реформи – це завжди складне і болюче питання. Ми готові до поступового впровадження реформ, але ми бачимо, навіть на прикладі держави, як складно втілювати реформи в життя. Протягом навіть цих п'яти років багато говорять про реформи, але коли торкається безпосередньо реформи того чи іншого, то починаються певні нарікання. Ми повинні пройти цей нелегкий шлях реформування, але поступово, мудро, тверезо, без якихось нарікань чи сперечань", – передає слова Епіфанія 19 січня в ефірі телеканал "Прямий

За словами предстоятеля ПЦУ, людям потрібно пояснювати необхідність тієї чи іншої реформи. "Звичайно, що єдина церква буде приділяти багато уваги для того, щоб молодь линула до церкви, ходила до храмів, відвідувала служби. Тому вже після того, як сформуємо відповідні органи, ми утворимо відповідне Синодальне управління у справах молоді", – зазначив Епіфаній.

Крім того, під час виступу в Черкасах 18 січня предстоятель ПЦУ наголосив: "Усім нашим противникам, які говорять, що ми не маємо справжньої автокефалії та підпорядковані Константинополю, – це неправда. Цей документ, томос, чітко свідчить, що ми є незалежною, автокефальною найсвятішою церквою України".

Теги: