Окрім духовенства, за богослужінням також молились народний депутат України Юлія Тимошенко з колегами, голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, представники державної влади та громадськості з різних регіонів України, волонтери, захисники Батьківщини та українська інтелігенція.

З нагоди 90-річчя з дня народження владики Філарета президент Петро Порошенко надіслав йому глибоку повагу та вдячність Філарету і зазначив: "Вдячні нащадки називатимуть Ваше ім’я в ряду з іменами Петра Могили, Василя Липківського, Іларіона Огієнка, Андрея Шептицького, Йосипа Сліпого. Вони всі належали до різних конфесій, але були українцями Володимирового хрещення".

Напередодні, під час урочистого заходу з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, президент вручив Філарету найвищу державну нагороду – звання героя України та орден держави.

Дякуючи за вітання, владика Філарет зазначив, зокрема, що отримання томосу про автокефалію - це не остаточна перемога: "Ми ще не об’єднали все українське православ’я, а нам треба об’єднати все українське Православ’я в єдину незалежну Помісну Українську Автокефальну Православну Церкву, це наше завдання. Також наше завдання перемогти агресора на Сході. Переможемо ми чи не переможемо? Переможемо обов’язково, тому що правда з нами. Ми миролюбива країна, чужої землі за всю свою історію ніколи не завойовували, але воювали завжди за свою землю".

Теги: