Так, згідно з результатами дослідження, 70,7% опитаних віднесли себе до православних. З них 43,9% позиціонують себе як прихильники Православної Церкви України, яку очолює митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

38,4% респондентів, які вважають себе православними, заявили, що не відносять себе до якоїсь конкретної конфесії. 15,2% опитаних православних відносять себе до УПЦ (Московського Патріархату), 2,5% - не визначились або не змогли дати відповідь на це питання.

Відповідно до результатів дослідження, 8,8% усіх опитаних вважають себе просто християнами, 6,9% - греко-католиками, 1,3% - римо-католиками, 1% - протестантами і євангелістами. Жодних релігійних віросповідань не сповідують 9,5% опитаних. 0,8% - не змогли або відмовились дати відповідь про свою релігійну приналежність.

Дослідження було проведено з 16 по 29 січня 2019 року. Всього було опитано 11 000 респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Статистична похибка дослідження становить 0,9%. Опитування було проведено методом особистого формалізованого інтерв’ю за місцем проживання респондента.

Теги: